Anna

Auvergne

schilderen in de AuvergneAuvergne

Atelier

atelieratelier

Lijsten maken

 lijsten maken

Anna

Min of meer bij toeval kwam ik in mei 2006 terecht in een schilder-workshop in de Auvergne. Ik heb altijd met veel plezier tekenles gegeven, maar het hanteren van een schilder-kwast werd die week voor mij toch echt een nieuw avontuur. Terug in Groningen maakte ik kennis met beeldend kunstenaar en docente Antje Sonnenschein. Van meet af aan bewonderde ik de losse, forse toets waarmee zij het Groninger landschap in felle kleuren op het doek zet. Van haar inspirerende schilderlessen leer ik nog steeds en dat geldt ook voor de schildercursussen die ik iedere zomer in Frankrijk volg bij verschillende kunstenaars..

Intussen groeit mijn behoefte aan meer abstractie; naar vereenvoudigde vormen en vlakken. Wáár in dat grote gebied tussen schilderen-naar-de-natuur en absolute abstractie ligt de vorm die het meeste bij mij past? Ik ben een nieuw avontuur aangegaan en zoek naar een eigen stijl. Dat gaat met vallen en opstaan.

Ik blijf nieuwsgierig naar al het onbekende dat zich nog steeds op schildergebied aandient, wil graag  werken met materialen die ik nog niet ken en natuurlijk nieuwe technieken aanleren die ik kan toepassen in toekomstig werk.